Dagligdagen

DAGLIGDAGEN

Dagligdagen på vores efterskole er lidt anderledes, end når du er derhjemme. Vi starter hver dag med morgenmad klokken 7.30. Herefter er der skolegang, afbrudt af pauser og aktiviteter.

Vi har valgt at blande de kreative fag med de boglige, således du også kan have kreative fag om formiddagen. De boglige fag er af lektioner på 60 min., mens valgfagene ligger som dobbeltlektioner.Der er undervisning frem til klokken 18.00, hvor der er aftensmad.

Når du skal forholde dig til mange mennesker på en dag, vil du få behov for fred og ro engang imellem. Derfor har vi stilletime i tidsrummet 18.30 til 19.30, hvor der også er lektiecafé.

Herefter er der rengøring og aftenaktiviteter. Nogle gange er det spontane aktiviteter, som de vagthavende lærere arrangerer sammen med eleverne, og andre gange er der fastlagte aktiviteter, som alle skal deltage i.

Dagligdagen byder også på det forpligtende fællesskab, hvor alle deltager i de dagligdags pligter, der hører til i en almindelig husholdning, hvor der skal dækkes op til spisning, vaskes op, gøres rent på værelset og eget område. Som hjælper i køkkenet har man én uge ad gangen sammen med et par andre elever.

I nogle weekender skal du være her på grund af fælles aktiviteter, f.eks. når der er idrætsstævner, klatreweekends, teateruge, efterskolernes dag eller noget helt andet. Andre gange planlægges aktiviteterne sammen med de elever, der vælger at blive på skolen i weekenden.