Mad og Dekoration

MAD TIL MENNESKER

Her lærer du om sundhed, smag og hvor-dan man sammensætter en madmenu. Du lærer, hvordan du bedste planlægger menuer ud fra sæsonens råvarer, du får viden om ernæring og du lærer om hygiejne.

På forløbet kommer du til at lave varme og kolde retter, bage og lave desserter.

I løbet af året arbejder vi ud fra forskellige temaer. Det kan eksempelvist være jule-, nytårs- og påskemenuer vi leger med i køkkenet.

Undervisningen veksler mellem teori og praktisk arbejde, ligesom vi også tager på inspirationsture ud af huset.

Underviser på forløbet vil være Jeanette Brinkmann, der også fungerer som køkkenleder på Borremose Erhvervs-efterskole.

BLOMSTERDEKORATION

Som en del af forløbet skal vi også lege og være kreative sammen. Derfor vil i sammenhæng med vores arbejde med mad i køkkenet også arbejde med eksempel-vis blomsterdekoration.

Lær at binde smukke buketter

Vi vil i løbet af året arbejde med blomster-dekoration til højtider og andre sæson-bestemte anledninger. Vi vil også øve os i at bruge blomster i vores bordpynt. Og så lærer vi selvfølgelig at binde smukke buketter og at pynte smukt op til fest.

Et fagforløb, hvor du bruger hænderne – hver gang

Vi blander teori og praksis, således at man i undervisningen altid kommer til at bruge sine hænder kreativt.

Naturen omkring os indgår ofte som rekvisitter i vores binderi. Derfor skal vi lære at åbne øjnene for, hvad vi har af ”naturens glæder” lige uden for døren. Og, selvfølgelig kommer vi til at bruge masser af skønne blomster i vores undervisning.

Inspirationsture ud af huset

Under forløbet får kendskab til forskellige binderiformer og tekniker. I løbet af året tager vi også på inspirationsture, hvor vi besøger blomsterbutikker, tager i skoven m.m.​