Kira

Kira - Jeg fandt ud af hvad jeg ville

De kreative fag på Borremose Erhvervsefterskole hjalp Kira med at finde ud af, hvad hun gerne vil uddanne sig til.

Det var på blomsterbindingsforløbet på Borremose Erhvervsefterskole, at Kira fandt ud af, at hun brænder for at arbejde indenfor de kreative fag.

  • Vi havde en sindssygt dygtig underviser til blomsterbinding på Borremose. Udover de traditionelle blomsterbindingsteknikker, lærte hun os også at lave mere skæve og eksperimenterende ting. Det var sjovt og det var lærerigt.

Forbedrede sig fagligt

Kira Andersen gik på Borremose Erhvervsefterskole for tre år siden. Hun gik der i to år, og kan kun anbefale andre unge, at gøre det samme.

  • Jeg var ikke så dygtig fagligt i folkeskolen. Men på Borremose blomstrede jeg. Mens jeg tidligere havde problemer med matematik og engelsk, så oplevede jeg på Borremose pludselig at få høje karakterer i de samme fag. Det skyldes, tror jeg, at på Borremose, der tager lærerne sig virkelig tid til at sørge for, at du forstår det gennemgåede.

Venskaber der varer ved

I dag er Kira 19 år. Hun har afsluttet sin HG på handelsskolen, og leder nu efter læreplads som blomsterbinder, skiltemaler eller dekoratør. Selvom det er over tre år siden, at Kira Andersen gik på Borremose erhvervsefterskole, så er hun stadig i kontakt med de fleste af de mange venner, hun fik på efterskolen.

  • I folkeskolen var jeg ikke videre socialt anlagt, men på Borremose, der havde jeg mindst 60 venner. Vi havde det så godt sammen på efterskolen, at man ikke gad at tage hjem i weekenderne.

Kira deltog også i musik og sammenspil. Den dag i dag savner hun stadig sang og sammenspillet med lærerne og de andre elever på Borremose Erhvervsefterskoles musikhold.

  • Vi indspillede også, og tog på en slags turné, hvor vi optrådte til rockgudstjenester forskellige steder. Det var en cool oplevelse at få lov til at sætte scene og anlæg op og optræde for andre.

Rimelige regler

På Borremose Erhvervsefterskole er der et sæt spilleregler for, hvordan man skal omgås de andre elever og lærere, både når der undervises og når man har fri. Og, det at have nogle retningslinjer at forholde sig til, det passede Kira Andersen fint.

- Altså, selvom der var mange regler, og måske også flere end på andre efterskoler, så havde vi det altså temmelig frit. Men der var konsekvenser, når man trådte ved siden af, og det kunne jeg faktisk rigtigt godt lide. Det gjorde det meget nemmere og behageligere at bo og opholde sig på skolen.