Mubarik Kadir Hussain

 

Mubarik Kadir Hussain - Forandrede mig for livet

De bedste år i mit liv

Mubarik gik fra ballademager til elev med topkarakterer, da han skiftede til Borremose Erhvervsefterskole

Borremose Erhvervsefterskole forandrede mig for livet.

Ordene kommer fra Mubarik Kadir Hussein. 22-årige Mubarik tilbragte for nogle år siden niende og tiende klasse på Borremose Erhvervsefterskole, og det er et valg, han kun kan anbefale andre.

  • Jeg var en ballademager og klarede mig ikke særligt godt i skolen. Men på Borremose Erhvervsefterskole havde lærerne tid og lyst til at hanke op i mig, og det gjorde, at jeg endte med at få topkarakterer i de fleste fag, fortæller Mubarik.

Halvt ven, halvt lærer

Mubarik husker med glæde det gode sammenhold, der var mellem eleverne på Borremose Erhvervsefterskole, og også de venskabelige forhold lærere og elever imellem er noget, som Mubarik tænker taknemmeligt tilbage på.

  • De nære relationer, som der er mellem lærere og elever på Borremose gør, at lærerne er et hundrede procent klar over, hvor dine styrker og svagheder ligger - både fagligt og på det personlige plan. Det gør, at de har fuldstændigt styr på, hvor og hvordan der skal arbejdes ekstra med en, fortæller Mubarik.

Valgfagene matchede Mubariks interesser

Udover de obligatoriske fag så valgte Mubarik at tage skolens idrætsforløb og friluftslinje som sine valgfag.

  • Jeg er sportsmenneske og nyder at dyrke idræt. Jeg har tidligere dyrket meget boksning, så idrætslinjen var et naturligt valg for mig. Friluftslinjen valgte jeg, fordi man lærer meget om at klare sig selv. Man lærer at lave mad og at overleve, og det kan da godt være, at man en dag får brug for det, griner Mubarik.

Efterskolevennerne hænger ved

Når Mubarik havde fri fra de daglige skolepligter på Borremose Erhvervsefterskole, hang han ud med de andre elever, og mange af vennerne fra dengang holder han stadig kontakten ved lige med.

  • Vi er faktisk en del af eleverne fra, da jeg gik der, der skal mødes i denne uge til en gang fælles spisning og en bytur.

I dag er Mubarik i færd med at færdiggøre et gymnasialt EUX-forløb og planlægger derefter at uddanne sig til enten bygningskonstruktør eller byggetekniker.