Praktiske prøver i erhvervsfagene er overstået med bravour

Der har været travlt på værkstederne og i skolekøkkenet de sidste dage på Borremose Erhvervsefterskole, hvor eleverne har været til prøve i deres erhvervsfag. Og det gik rigtig godt for eleverne, der blev bedømt af faguddannede censorer, og de kunne høste gode karakterer for deres indsats.​

Uanset om det var på autoværkstedet, i tømrerværkstedet, smedeværkstedet i skolekøkkenet eller på det velduftende værksted hos blomsterdekorationsholdet, så blev der arbejdet både intenst og kreativt.

Temaerne var mange, og det var inspirerende at se, hvad både drenge og piger havde fundet på i deres praktiske prøve.

 

Det er nu to år siden, Borremose Efterskole valgte at udbyde erhvervsfag, der henvender sig til elever, der efter 9. eller 10. klasse skal videre på en erhvervsuddannelse. I den forbindelse valgte man at ændre navn til Borremose Erhvervsefterskole.

I år har man udbudt fagene ”Tømrer”, ”jern og metal”, ”autoværksted”, ”blomster-dekoration”, ”mad til mennesker” og ”handel og service”.

Næste skoleår udvides erhvervsfags-profilen til også at omfatte fagene ”kosmetolog”, ”psykologi og pædagogik” og ”iværksætter”. Vi er spændte på, hvordan disse fag bliver modtaget af eleverne.

Uddannelsesmulighederne inden for er-hvervsområdet er jo mange, og derfor er det også vigtigt, at eleverne får mulighed for at afprøve disse muligheder, så de er sikre i deres valg, når de skal videre til en ungdomsuddannelse.

Vh Kristbjørg Højgaard forstander

I erhvervsfagene har eleverne mulighed for at vise nogle andre talenter end ved de almindelige skolefag, og dette kan være med til at styrke selvtilliden hos nogle elever. Alle får et afsluttende bevis på, at de har gennemført et erhvervsfag på Borremose Erhvervsefterskole.

Det er vigtigt at eleverne oplever en faglig stolthed for det erhvervsfag, de har valgt – og at de får lov til at vise deres evner i det, de interesserer sig for. Derfor er det også vigtigt, at de bliver undervist og bedømt af fagpersoner, der kender deres håndværk.

Selv om der er overvægt af drenge på holdene med ”drengefag” og piger på ”pigefagene”, så har holdene været blandede. Og ja, drenge kan faktisk godt arbejde med borddekoration og blomster, ligesom piger kan stå på autoværkstedet eller smedeværkstedet. Det vigtigste er, at de interesserer sig for faget, for så bliver de også dygtige.

Udgivet i Uncategorized.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *